Kako začeti s surovo hrano Good4Dogs

Prehod iz industrijske (suhe ali konzervirane) hrane je potrebno prilagoditi starosti psa in njegovem zdravstvenem stanju. Prehod naj bo postopen in naj traja sedem ali celo več dni. S postopnim prehodom se izognemo prebavnemu stresu psa, ki se lahko kaže v prebavnih motnjah, predvsem driskah.

ZAČETEK – dodamo 30% surove hrane

Prvi dan psu ponudimo 70% hrane s katero smo ga hranili do sedaj (npr. briketi) in tej hrani dodamo približno 30% odstotkov surove hrane.

Možne težave? Morda bo pes v začetku hrano nekoliko ovohaval, saj se do sedaj verjetno še ni srečal s tako hrano. To se zgodi le redko, saj psi večinoma nagonsko prepoznajo pravo hrano zanje.

Dnevno povečevanje razmerja za 10%

Pri iztrebljanju bodite pozorni kakšno blato ima pes. Če je blato nekoliko bolj redko ni nikakršne potrebe po paniki. V tem primeru nadaljujemo s postopnim prehodom: delež surove hrane dnevno povečamo za približno 10% in hkrati zmanjšamo delež briketov. Tako nadaljujemo vse do popolne zamenjave hrane.

Teževe z redkim blatom

V primeru, da ima pes redko blato mu pred obrokom lahko ponudite surovo mehko kost, saj ta največkrat zgosti blato. Če kosti vašega psa ne zapirajo, potem ne zvišujte deleža surove hrane ampak počakajte dan ali dva, da se zadeve umirijo in šele nato nadaljujete z zviševanjem deleža surove hrane.

Psi zelo različno reagirajo na novo hrano zato je pri vsakem psu postopek nekoliko drugačen.

Koliko hraniti?

Odrasel pes 2-3% od idealne telesne teže psa.

Mladiči 5% – 10% od idealne teže psa.

Vse to so okvirne vrednosti, vsak pes je individualno bitje s svojimi posebnostmi, ki jih mora ugotoviti vsak lastnik sam. Dejanska potrebna količina hrane je odvisna od številnih dejavnikov. Naj naštejem samo nekatere: presnova psa, starost psa, aktivnost (fizična kot tudi umska), ali je pes zunaj na nizkih temperaturah ipd.

Priporočena dnevna količina hrane

Naši trije top Izdelki, ki jih priporočamo za vašega psa, so sedaj na voljo v več kot 50 trgovinah SPAR.
Seznam trgovin

Surova hrana Good 4 Dogs

Govedina 1 kg

5,09

Surova hrana za pse z govedino, hitro zmrznjena. Popolen, 100% naraven obrok za pse.

Surova hrana Good 4 Dogs

Divjačina 1 kg

5,79

Surova hrana za pse Good4Dogs DIVJAČINA, hitro zmrznjena, je popolen, 100% naraven obrok za pse. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.

Surova hrana Good 4 Dogs

Zeleni goveji vampi 0,5 kg

3,49

Goveji vampi, hitro zmrznjeni, vsebujejo probiotike, ki pomagajo pri ohranjanju optimalne črevesne flore psa. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.