Pogosta vprašanja o surovi hrani za pse

Zavedamo se, da imate marsikatero vprašanje o naši hrani. Najhitrejši način kako dobiti odgovor je če spodaj preberete najpogostejša vprašanja.

Vprašanja so razdeljena na različne sklope. Če vašega odgovora ni med vprašanji nam pošljite eMail in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v čim hitrejšem času.

  Vprašanja o surovi hrani good4dogs

  Kaj je surova hrana Good4Dogs?

  Surova hrana Good4dogs je 100% naravna, uravnotežena, zamrznjena hrana za vašega psa.

  Vsebuje vse snovi, beljakovine,  maščobe, vitamine, minerale za zdrav razvoj vašega psa. S surovo hrano Good4dogs lahko vaš pes doseže optimalen genski potencial.

  Ali je surova hrana varna za mojega psa? Ali vsebuje nevarne bakterije?

  Naši izdelki so izdelani pod strogim inšpekcijskim nadzorom Veterinarske uprave RS, oddelka za varno hrano. Proizvodnjo imamo nadzirano in organizirano po sistemu HACCP in smo kot edini proizvajalec tovrstne hrane  v Sloveniji, ki hrano izdelujemo pod vsemi zahtevanimi standardi.

  Hrana ne vsebuje za pse nevarnih bakterij. Pri uporabi surove hrane za pse je potrebno upoštevati higienske standarde in mere, da preprečimo okužbo ljudi  (posode za pse ne umivamo z gobico, ki jo sicer uporabljate za umivanje lastne posode, po stiku z surovim mesu si temeljito umijte roke z milom in mlačno vodo).

  Od kod izvirajo sestavine surove hrane Good4Dogs?

  Sestavine kupujemo od slovenskih dobaviteljev, ki so 100% naravne (meso, sadje, zelenjava, lososovo olje). Surovine so pretežno slovenskega porekla, ne pa izključno (lososovo olje, zelenjava).

  Kakšna je sestava Good4Dogs surove hrane?

  Govedina 1kg vsebuje: 75% govedine (meso iz glave, požiralniki, sapniki, obreznine src, do 7% jeter, mišico penisa), 25% sadja in zelenjava ( korenje, gomolj zelene, jabolka, peteršilj, lososovo olje).

  Divjačina 1kg vsebuje: 50%divjačinskega mesa (obreznin), 25% govedine (goveji hrustanci in meso do  15%, do 7% govejih jeter).

  Več o sestavi vsakega posamičnega izdelka lahko preberete na strani izdelka na zavihku “Dodatne informacije”.

  Ali je surova hrana primerna za pasje mladičke?

  Smiselno je začeti z surovo hrano takoj, ko se mladički navajajo na trdo hrano. Pri mladičih je zelo pomembno prvo obdobje, ko se jim še oblikuje prebavna mikroflora, zato je v tem obdobju potrebno začeti z hranjenjem z zelenimi, neopranimi govejimi vampi. Ti vsebujejo veliko koristih bakterij in balastnih stvari, ki blagodejno vplivajo na zdravje prebavil. Zavedati se moramo, da se imunski sitem sesalcev »vzdržuje« v črevesju, zato zdravo črevesje pomeni tudi zdrav imunski sistem in posledično zdrav organizem.

  Kdaj lahko začne pasji mladič jesti surovo hrano?

  Mladič naj začne jesti surovo meso takoj, ko se začne navajati na “trdo” hrano.

  Ali je hrana primerna za pse z želodčnimi težavami in alergijami?

  Največkrat je ravno neprimerna, industrijska, suha hrana vzrok številnim zdravstvenim težavam psov. S spremembo hrane z naravno, surovo hrano večina zdravstvenih težav »čudežno« izgine. Alergije, vnetja, težave z prebavo, gastritisi, ipd. popolnoma izginejo.

  Težave pri hranjenju

  Ali lahko pes shujša/se zredi zaradi surove hrane?

  Dokler povsem ne ugotovimo dejanskih prehranskih potreb psa se lahko pes zredi ali shujša.

  Če se zgodi eno ali drugo morate le ustrezno zmanjšati ali povečati količino dnevnega obroka ali povečati telesno aktivnost (v primeru debelosti).

  Moj pes ima drisko ali bruha? Zakaj?

  Na to vprašanje seveda ne moremo odgovorite zelo enostavno. Za takšna stanja je lahko mnogo različnih vzrokov. Vsekakor pri daljšem bruhanju ali driski priporočamo obisk veterinarja.

  Občasno bruhanje je lahko le posledica naravnega odziva organizma, ki se na tak način čisti in je nekaj povsem naravnega pri psih.

  Za daljše obdobje tečav so lahko vzrok tudi: hrana, navajanje na surovo, prevelika količina hrane, bakterije nepovezana s surovo hrano, zastrupitev,… v vseh takšnih situacijah, kjer težave trajajo dlje časa, je priporočen obisk veterinarja!

  Moj pes ima mehko, črno blato? Ali je z njim kaj narobe?

  Pri hranjenju z surovim mesom to vsebuje visok delež beljakovin in nekaj krvi, ki se pri prebavi obarva temno in se kaže kot temen svetleč iztrebek, ki zaradi učinkovite presnove skoraj nima vonja. Tako tudi veste, da je hrana za vašega psa primerna.

  Vsak smrdeč iztrebek pomeni nepopolno presnovo in gnitje v črevesju, kar posledično pomeni bolezen.

  O dostavi

  Kako je z dostavo zmrznjenih izdelkov?

  Dostavo za nas opravlja zunanji pogodbeni partner, podjetje BONA J d.o.o. iz Zagorja ob Savi. Naše izdelke dostavljajo po celi Sloveniji.

  Naročene izdelke običajno dostavijo na vaš dom v dveh do treh delovnih dneh od oddanega naročila. Izdelki se dostavljajo v posebnih termičnih posodah, ki zagotavljajo, da se hrana med transportom ne odtali.

  Več informacij o dostavi.

  Kakšen je postopek dostave in dostavni čas?

  Dostavni čas je običajno dva do tri delovne dni.

  Dostavna služba vas pokliče dan pred predvideno dostavo in se z vami dogovori o približnem času dostave. Pred samo dostavo, vam pošljejo še SMS.

  POMEMBNO: Ko ste oddali naročilo morate biti ves čas dosegljivi na telefon, ki ste nam ga zaupali ob naročilu. Če dostavna služba ne more z vami vzpostaviti kontakta pred dostavo, vam v tem primeru ne bo dostavila naročenega! Gre za preventivni ukrep preprečevanja odmrzovanja izdelkov.

  Koliko znaša poštnina

  Pri naročilu nad 45,00 eur (BREZ DDV), je poštnina brezplačna!

  Za manjša naročila je poštnina plačljiva po ceniku, ki je objavljen v dostavnih pogojih.

  Kako začeti in hraniti psa s surovo hrano?

  Kako začnem in koliko časa traja prehod na surovo hrano?

  Vsaka sprememba prehrane pri psu lahko sproži določene prebavne težave, zato je potrebno vsako tako spremembo uvajati postopoma in počasi. Takšne prebavne težave so posledica neprilagojenih presnovnih bakterij v prebavnem traktu. S postopnim uvajanjem navadimo prebavno mikrofloro na presnovo surovega mesa.

  V primeru uvajanja surove hrane je potrebno psu na začetku procesa dodati med obstoječi obrok 20 do 25% surove hrane in za približno enako količino zmanjšati primarni obrok. Ko se prepričamo, da sprememba hrane ni povzročila driske lahko povečamo delež surove hrane  za 10%. Po tem vzoru nadaljujemo do popolnega deleža surove hrane v obroku psa. Več informacij dobite na strani kako začeti in hraniti s surovo hrano ali si prenesete navodila v PDF datoteki.

  Kolikšna naj bo dnevna količina hrane za mojega psa?

  Od 2 do 3%, mladiči 5-10% optimalne telesne teže (Izračun s kalkulatorjem). Vse to so okvirne vrednosti, vsak pes je individualno bitje s svojimi posebnostmi, ki jih mora ugotoviti vsak lastnik sam. Dejanska potrebna količina hrane je odvisna od številnih dejavnikov. Naj naštejem samo nekatere: presnova psa, starost psa, aktivnost (fizična kot tudi umska), ali je pes zunaj na nizkih temperaturah ipd.

  Kako odmrzniti obrok surove hrane in ravnanje z njo?

  Surova hrana vsebuje vse kar pes potrebuje za normalen razvoj. Hrano je potrebno le odtaliti.

  Priporočeno je, da to naredimo, ko je pes pojedel svoj obrok. Skledo pomijemo in vanjo položimo ustrezno količino mesa za naslednji obrok, jo pokrijemo in pustimo, da se počasi odtali do naslednjega obroka.

  Mesa nikakor ne talite v mikrovalovni pečici ali vroči vodi.

  Kako pravilno pripraviti obrok surove hrane?

  Naša polnovredna obroka: Govedina 1kg in Divjačina 1kg, vsebujejo vse kar pes potrebuje za normalen razvoj. Hrani ni potrebno ničesar dodajati, potrebno jo je le odtaliti.

  Priporočamo vam, da naslednji obrok pripravite takoj ko pes svoj obrok.

  Potrebno količino mesa vzamete iz zamrzovalnika in ga položite v predhodno umito posodo, To pokrijete, ter na primerni (sobni) temperaturi, pustite do naslednjega obroka. Tako bo hrana že pripravljena.

  Predlagamo, da meso, preden ga date psu, še nekoliko premešate, da ne pogoltne celih kosov.

  Ali je poleg surove hrane psa potebno hraniti še s kakšno drugo vrsto hrane?

  Načeloma ne! Surova hrana Good4Dogs predstavlja za zveri, kar psi so, popoln uravnotežen obrok.

  Priporočamo le enkrat ali dvakrat tedensko psu dodajati obroku mesnate kosti. Na tak način pes zaužije potreben kalcij in fosfor v naravnem razmerju si ob tem krepi čeljusti, čisti zobe in tudi neizmerno uživa, saj je pes. Vse pa je odvisno od posameznega lastnika.

  Ali surovo hrano lahko mešamo z briketi?

  Lahko, vendar učinki niso enaki, kot pri prehranjevanju zgolj s surovo prehrano.

  Ali je psu varno dajati kosti?

  Kosti so nujen sestavni del prehrane zveri. Pri domačem psu je zelo pomembno, da lastnik ugotovi kakšen »odnos« ima pes do kosti in kako se na njih ob zaužitju odziva prebava. Nekatere pse prevelika količina kosti »zapira«, spet drugi pa dobijo drisko. Pomembno je, da so kosti, ki jih dajemo psu surove (nikakor ne kuhane), priporočljivo je, da so kosti mesnate, mehke, da si pes ne polomi zob in v primerni količini.

  Ali je potrebno surovo hrano Good4Dogs prekuhati ali kako drugače predpripraviti?

  Surove hrane ne kuhamo ali jo kako drugače toplotno obdelujemo. Najboljše vplive na zdravje psov ima surova!

  Pogosta vprašanja

  Naši trije top Izdelki, ki jih priporočamo za vašega psa, so sedaj na voljo tudi v megamarketih INTERSPAR v sklopu projekta ŠTARTAJ SLOVENIJA.

  Seznam trgovin

  Surova hrana GOOD4DOGS

  Divjačina 1 kg

  5,79

  Surova hrana za pse Good4Dogs DIVJAČINA, hitro zmrznjena, je popolen, 100% naraven obrok za pse. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.

  Surova hrana GOOD4DOGS

  Govedina 1 kg

  5,09

  Popolen obrok surove hrane za pse z govedino. 100% naravno, brez dodatkov in konzervansov. Naš najbolj prodajan izdelek!

  Surova hrana GOOD4DOGS

  Zeleni goveji vampi 0,5 kg

  3,49

  Goveji vampi, hitro zmrznjeni, vsebujejo probiotike, ki pomagajo pri ohranjanju optimalne črevesne flore psa. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.