01

Kako je sestavljena?

02

Kaj so prednosti?

03

Kako začnem?

04

Zadovoljen pes!

Kako začeti s surovo hrano

Zadeva je zelo enostavna, saj so kužki zelo prilagodljivi. V tem obdobju naj vas predvsem vodi misel, da opravljate prehod na bolje in za to se je vredno potruditi.

Prehod iz industrijske (suhe ali konzervirane) hrane je potrebno prilagoditi starosti psa in njegovem zdravstvenem stanju. Prehod bo postopen in traja več dni. S postopnim prehodom se izognemo prebavnemu stresu psa, ki se lahko kaže v prebavnih motnjah, predvsem driskah.

DAN 1 - Začetek prehoda s 30% surove hrane

Prvi dan prehoda psu ponudimo hrano, s katero smo ga hranili do sedaj in tej hrani dodamo približno 30% odstotkov surovega hrane, za katero ste se odločili, da ga boste hranili v prihodnje. Za enak odstotek zmanjšajte količino suhe hrane (briketov).

Možne težave? 
Morda bo pes v začetku hrano nekoliko ovohaval, saj se do sedaj verjetno še ni srečal s tako hrano. To se zgodi le redko, saj psi večinoma nagonsko prepoznajo pravo hrano zanje.

Vsak naslednji dan povečamo razmerje za 10%

Pri iztrebljanju bodite pozorni kakšno blato ima pes. Če je blato nekoliko bolj redko ni nikakršne potrebe po paniki. V tem primeru nadaljujemo s postopnim prehodom.

Delež surove hrane povečamo za približno 10% in hkrati zmanjšujemo delež suhe hrane (briketov ali druge industrijske hrane).

Težave z redkim blatom 
V primeru, da ima pes redko blato mu pred obrokom lahko:

  1. ponudite surovo mehko kost, saj ta največkrat zgosti blato. Če kosti vašega psa ne zapirajo, potem:
  2. ne zvišujte deleža surove hrane ampak pustite enako razmerje hrane za dan ali dva, da se prebava umiri in nato nadaljujete z zviševanjem deleža surove hrane.

Konec prehoda in zadovoljen, bolj zdrav pes

Psi zelo različno reagirajo na novo hrano in v primeru, da ni nikakršnih težav pri prehodu, lahko le tega opravite hitreje kot v sedmih dneh.

Vsak posameznik, lastnik kužka, ki bo uspel spremeniti ustaljene navade in v
prehrano kužkov vnesti naraven, surov obrok, je za nas uspeh in verjemite tudi za
vašega kužka pot na bolje, v daljše, bolj srečno in zdravo življenje, ki bo konec koncev najbolj bogatilo Vas, lastnike psov.

 

Mnenja naših strank Trgovina Good4Dogs Kontakt Kje kupiti

Najbolj prodajani izdelki.

Govedina 1 kg

6,28

Popolen obrok surove hrane za pse z govedino. 100% naravno, brez dodatkov in konzervansov. Naš najbolj prodajan izdelek!

Divjačina 1 kg

6,64

Surova hrana za pse Good4Dogs DIVJAČINA, hitro zmrznjena, je popolen, 100% naraven obrok za pse. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.

Mleta govedina 2 kg

7,33

100% naravna mleta govedina, zamrznjena v kockah za bolj praktično doziranje in pripravo surovih pasjih obrokov.Sam izdelek ni popoln obrok za psa.

Zeleni goveji vampi 0,5 kg

4,68

Goveji vampi, hitro zmrznjeni, vsebujejo probiotike, ki pomagajo pri ohranjanju optimalne črevesne flore psa. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.

Ovčetina 1kg

6,45

Popolen obrok surove hrane za pse z ovčetino. 100% naravno, brez dodatkov in konzervansov.

-20%
5,78

100%naravno zamrznjeno goveje meso v kosih, za pripravo pasje hrane.Sam izdelek ni popoln obrok za psa.

Goveji sapnik 0,5 kg

3,81

Goveji sapnik je odličen prigrizek za vašega psa in alternativa surovim kostem. Vsebuje naravni glukozamin, kondroitin in je bogat z omega 3 maščobami.