Od daljne preteklosti, ko so se divji psi skozi evolucijo naravno razvijali, vse do danes, se prebavni organi in presnova pri psu niso spremenili. Naravna evolucija je poskrbela, da pes lahko le s svojim naravnim načinom prehranjevanja v celoti izkoristi svoj genetski potencial. In takšen naravni način prehranjevanja je prehranjevanje izključno s surovo hrano.

Surova hrana je edina biološko ustrezna hrana za psa

Divji psi so se v naravi prehranjevali pretežno z uplenjeno divjadjo vseh vrst in velikosti. Za njih je to prava pojedina s celotnim truplom živali, vključno z želodcem in celo s kostmi. S tem psi dobijo vse vitamine, minerale, aminokisline in encime v nespremenjeni (nepredelani obliki).

Zaradi takšnega načina prehranjevanja se je psu razvilo zobovje z ostrimi podočnjaki, da je lahko uplenil žival, in močnimi kočniki, s katerimi učinkovito drobi kosti in hrustance. Pasje čeljusti nimajo sposobnosti dolgotrajnega žvečenja, saj se čeljust lahko premika samo v smeri gor, dol. Želodec je enostaven, vrečast in razmeroma velik. Črevesje je 6-8 krat daljše od telesne dolžine. Prebava je hitra in hrana se zadržuje v želodcu le nekaj ur.

Sestava surove hrane Good4Dogs

Naše izkušnje in ugotovitve so nas skupaj z Veterinarsko fakulteto v Ljubljani pripeljale do načina prehranjevanja, ki ga priporočamo in ponujamo z lastnimi izdelki GOOD4DOGS, ki vsebujejo:

 • 60 – 70% mesa (mišičevje, drobovina, maščoba,…)
 • 30 – 25% zelenjave (korenje, peteršilj, zelena)
 • 5 % sadja (jabolka)
 • lososovo olje.

Ogromno pozitivnih izkušenj in zadovoljnih lastnikov psov se je nabralo skozi čas, ko se ukvarjamo s surovo hrano in z njo seveda hranimo svoje pse. Vse to je garancija in razlog zakaj bi morali  z takim načinom poizkusiti tudi sami.

Vpliv surove (naravna) hrane na zdravje psov

Naraven način prehrane, oz. najboljši približek le temu ima mnoge pozitivne učinke na zdravje vašega psa. Že po zelo kratkem času se pri psih, ki so hranjeni s surovo naravno hrano pojavijo prve pozitivne spremembe:

 • Količina iztrebkov se drastično zmanjša. Iztrebki so temni in svetleči, ne smrdijo, so strukturirani, vendar ne trdi. Naj vas majhna količina ne preseneti, saj pri naravnem načinu prehrane, pes dobi optimalno prebavljiva živila, ki jih v največji možni meri prebavi in izkoristi. Zavedati se moramo, da je zdravo črevesja in prebava osnova za zdravje psa.
 • Prebavne motnje (zaprtje, driske…) izginejo.
 • Zadah iz gobčka psa popolnoma izgine. Izboljša se tudi telesni vonj.
 • Oči psa se zbistrijo, izginejo očesni izcedki ali občasna vnetja.
 • Dlaka postane gostejša, bolj se sveti, prhljaj in druge blažje oblike težav s kožo zelo hitro izzvenijo in s časom povsem izginejo. Koža je najboljši pokazatelj stanja v črevesju psa. Večino težav s kožo so posledice preobremenjenega in »zapacanega« črevesja.
 • Izboljša se gibljivost in splošna radoživost psa. Pes pokaže večjo željo po gibanju, morebitne bolečine v sklepih se zmanjšajo ali povsem izginejo.
 • Psu se izboljša imunski sistem in s tem večja odpornost na različne bolezni.
 • Uravna se mu telesna teža, kar je zelo pomembno pri pretežkih psih, ki jim prekomerna teža obremenjuje srčno žilni sistem in sklepe.
 • Izginejo težave z zobmi in dlesnimi. Pes si z grizenjem kosti in hrustancev na naravni način čisti zobe, ki postanejo snežno beli. Odpade dodatno čiščenje zob pri veterinarju ali kupovanje umetnih čistil za zobe, ki vsebujejo številne kemične sestavine, ki škodijo zdravju psov.
 • Zaradi boljšega imunskega sistema se zmanjša število okužb oči, ušes, analnih žlez…
 • Zmanjšajo ali izginejo boleči artritisi.
 • Nekateri psi postanejo bolj psihično uravnoteženi. Hiperaktivnim psom se uravna energija saj se jim zmanjša nivo sladkorjev v krvi.

Naravna, surova, zdrava hrana je zdravilo, vendar je od posameznega psa in njegovega zdravstvenega stanja, starosti, časa ko je užival industrijsko neprimerno hrano, genskih dejavnikov in drugih zunanjih dejavnikov odvisno v kakšni meri in na kakšen način se bodo izboljšanja zdravja pokazala. Čudežev le ni za pričakovati v vseh primerih.

Priporočamo, da razmislite o tem kakšno življenje  želite omogočiti svojemu ljubljenčku.

Kako začeti s surovo hrano Good4Dogs

Prehod naj bo postopen in naj traja od nekaj dni, pa do tudi 10 dni. Preberite naš predlog kako opraviti za prehod iz industrijske hrane na surovo, ter kako hraniti vašega psa s surovo hrano.

Kliknite za več.
Surova hrana za pse - Good4Dogs

Naši trije top Izdelki, ki jih priporočamo za vašega psa, so sedaj na voljo v več kot 50 trgovinah SPAR.

Seznam trgovin

Surova hrana Good 4 Dogs

Govedina 1 kg

5,09

Surova hrana za pse z govedino, hitro zmrznjena. Popolen, 100% naraven obrok za pse.

Surova hrana Good 4 Dogs

Divjačina 1 kg

5,79

Surova hrana za pse Good4Dogs DIVJAČINA, hitro zmrznjena, je popolen, 100% naraven obrok za pse. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.

Surova hrana Good 4 Dogs

Zeleni goveji vampi 0,5 kg

3,49

Goveji vampi, hitro zmrznjeni, vsebujejo probiotike, ki pomagajo pri ohranjanju optimalne črevesne flore psa. Brez konzervansov, umetnih arom in barvil.