BREZPLAČNI WEBINAR

Zdravje sklepov pri psih

KDAJ: torek, 28.2. 2022, ob 18.00

KJE: preko spleta, link do Zoom-a pošljemo na dan webinarja

KOLIKO ČASA: 45 minut + 15 minut vaša vprašanja

 
 

Tako kot ljudje, imajo tudi psi pogosto težave s sklepi. Razlogi so različni: poškodbe, obrabe, razvojne nepravilnosti, degenerativne bolezni in starost.

Da boste vašim ljubljenčkom lahko zagotovili čim boljše zdravje in stabilnost sklepov, smo za vas v sodelovanju veterinarsko rehabilitacijsko kliniko Dogs4motion pripravili brezplačni webinar na temo zdravja sklepov psov.

Dobrodošli, da se nam pridružite in spoznate, katere so najpogostejše težave s sklepi, ki jih imajo psi, kako jih preprečiti, prepoznati, lajšati in zdraviti.

PRIJAVI SE NA WEBINAR VEČ O VSEBINI WEBINARJA
Brezplačni webinar - Zdravje sklepov pri psih
Good4Dogs - Logo

Predavateljica

Brezplačni webinar - Zdravje sklepov pri psih

Jana Gams, dr. vet. med.
CCRP (Certified Canine Rehabilitation Practitioner)

Jana Gams je ustanoviteljica centra za veterinarsko rehabilitacijo in športno medicino psov Dogs4motion in Dogs4motion Academy: mednarodne platforme za izobraževanje lastnikov športnih in delovnih psov. Jana je aktivna tekmovalka na mednarodnem nivoju v disciplini agility in FCI obedience in inštrukturica Kinološke zveze Slovenije.

“Moja kinološka pot se je pričela pred skoraj dvajsetimi leti, ko sem kot mlado dekle dobila višavskega terierja – Teryja. Skupaj sva se mnogo naučila o šolanju psov, reševanju težav, okusila tekmovalni duh in tudi prve stopničke na tekmovanjih šolanih psov (po programu B-bh), ter dokazala predvsem sebi, da se z voljo in trudom da doseči vse.

Življenjska pot me je dalje, po pravzaprav precej logični izbiri, vodila na študij veterine, ki mi je področje kinologije razširil tudi v strokovnem smislu. Kasneje sta se nam pridružili še borderski ovčarki Brie in Genie, s katerima sem se lahko preizkusila v najrazličnejših področjih športne kinologije od agilityja, FCI obedienca, mantrailinga, paše ovac, pasjega frizbija, rally-obedienca, dogdancinga do canicrossa. Ker sem kaj kmalu dojela, da želim v svojem poklicu preplesti veterino in kinologijo, in ker sem mnenja, da se učenje nikoli ne konča, sem se po zaključenem študiju vpisala na podiplomsko izobraževanje za rehabilitacijo / fizioterapijo psov (CCRP – Certified Canine Rehabilitation Practitioner) preko Univerze v Tennesseeju. Danes pa želim s svojim znanjem in izkušnjami pomagati vsem psom, ki potrebujejo pomoč pri zagotavljanju dobrega telesnega počutja in gibljivosti.
Tako smo vzpostavili Dogs4motion, center za veterinarsko rehabilitacijo in športno medicino psov, kjer že 5 let psom in drugim malim živalim pomagamo izboljševati gibanje ter splošno telesno počutje. Pri svojem delu uporabljamo različne fizioterapevtske tehnike: manualne tehnike masaž ter mobilizacij sklepov, terapije z laserjem, ultrazvokom, globinskimi udarnimi valovi, hidroterapijo v podvodni stezi ter ustrezno izbrane terapevtske vaje. Pred nedavnim pa smo v nabor svojih storitev vključili še možnost ultrazvočne diagnostike mehkotkivnih poškodb, s katero bomo poskrbeli tudi za natančno določanje stopnje poškodb tetiv, mišic ter vezi, ter s tem še uspešnejše lahko pristopali k njihovemu zdravljenju. Velik pomen pa dajemo tudi preventivi: s pomočjo preventivnih pregledov gibalnega sistema živali, in tudi z izobraževanjem lastnikov o pomenu in zagotavljanju dobre telesne kondicije njihovega psa – slednje tako že od vsega začetka širimo globalno preko naše izobraževalne platforme Dogs4motion Academy, ter na mnogih, tudi mednarodnih, dogodkih in kongresih.

S svojimi psi uživam v skupnih aktivnostih (poleg skoraj 12-letne Brie in 9-letne Genie, se nam je pred dobre pol leta pridružil še Tide) in moja želja, ter želja ekipe Dogs4motion, je, da tudi drugim lastnikom s svojim znanjem in storitvami veterinarske rehabilitacije in fizioterapije omogočimo, da bodo skupni čas s svojim štirinožnim prijateljem lahko preživljali čim dlje in čimbolj kakovostno – naj si bo to na običajnih sprehodih, ali pa v drugih aktivnostih in športih.”

PRIJAVI SE NA WEBINAR
VEČ O VSEBINI WEBINARJA

Vsebina webinarja

 • Prepoznavanje kroničnih bolečin pri psih: znaki, ki bi jih moral znati prepoznati vsak lastnik živali;
 • najpogostejše težave in poškodbe gibalnega sistema psov, ter kako se z njimi spopadati (pomen kakovostne prehrane, ustrezne aktivnosti, ter skrb za dobro telesno počutje in gibljivost s pomočjo veterinarske fizioterapije);
 • zdravo gibanje skozi vsa življenjska obdobja – od mladička do seniorčka: mladičkom energije ne zmanjka zlahka, a se moramo kljub temu zavedati, da se njihova telesa šele razvijajo, prav tako pa je aktivnosti potrebno prilagoditi tudi starejšim psom.

Komu je webinar namenjen?

 • se sprašujete, kakšne aktivnosti so najbolj primerne za vašega psa, glede na njegovo zdravje, starost in življenjski slog, da bo zdrav in gibljiv;
 • vas zanima zdravje sklepov psa skozi vsa njegova življenjska obdobja;
 • se sprašujte ali ima vaš kuža morda težave s sklepi in ali morda trpi za kroničnimi bolečinami, pa jih ne prepoznate;
 • ima vaš pes težave s sklepi in iščete primerne rešitve, da bi mu lajšali bolečine in izboljšali stanje.

Pridruži se nam na webinarju

Pridruži se nam na brezplačnem webinarju, ki bo potekal v torek, 28. februarja ob 18:00 prek Zooma. Za prijavo izpolnite kontaktni obrazec.

  Ali psa hranite s surovo hrano

  Z oddajo izpolnjenega obrazca se strinjate, da GOOD4DOGS in Dogs4motion d.o.o. zbrane osebne podatke uporabi v namene obveščanja o samem seminarju in za promocijo njihovih produktov.